viernes, 8 de febrero de 2008

Acomiadat un metge a Girona "per no parlar català"

Segons informa el Diari de Girona, "un metge, el nom del quan correspon a les inicials H.G.B., ha denunciat a la mútua del Servei de Prevenció Aliè en Seguretat i Salut (SPASS) de Girona per a la que va treballar durant cinc anys per acomiadar-lo al·legant que "no parlava català", segons el facultatiu, una situació que el mateix implicat va definir com "lamentable". Per això, ha portat el cas als jutjats de Girona.
Durant els cinc anys que va treballar en la mútua, el denunciant assegura que va rebre pressions i va viure situacions "discriminatòries" pel fet de ser andalús i no parlar català, un fet que "ja coneixien" quan el van contractar, segons va comentar ell mateix a Europa Press després de la vista del judici". "Aquest metge va insistir que rebia "un degoteig continu" de pressions dels seus companys, motiu pel qual va denunciar a l'empresa, encara que per a ell "és trist tornar a temps de repressions i obligacions", va comentar a l'interior del jutjat.
Per la seva banda, des de la mútua denunciada, SPASS, es va assegurar que el motiu de l'acomiadament "no està relacionat amb l'idioma" sinó amb "la relació contractual entre empresari i treballador", però va reconèixer que sí es va produir un incident entre metges per motius idiomàtics", afegeixen.
També s'afirma que "el metge va explicar que al principi no tenia "cap prejudici a parlar català", però la situació va canviar quan va sentir "l'obligació" de fer-ho, per això "se li van treure les ganes", va afirmar. "Quan em vaig adonar que, a banda d'aquests problemes, a més no apareixia en la Seguretat Social, només podia denunciar", va comentar. Per al metge, "una irregularitat d'aquesta magnitud" va ser el desencadenant de la denúncia contra la mútua".
LA AGRUPACIÓN DE CIUDADANOS DE BLANES QUIERE MANIFESTAR:
Una vez más, el nacionalismo catalán vuelve a discriminar una parte de la población por el mero hecho de no ser catalán, matizamos, por el mero hecho de ser español y tener como lengua materna y vehicular el castellano, no olvidemos que el castellano es lengua oficial en Cataluña según la ley, aunque la triste realidad demuestra que Cataluña es un territorio sin ley.

Desde la Agrupación de Ciudadanos de Blanes queremos denunciar públicamente el acoso y persecución que esta teniendo la lengua castellana y, aún peor, todas aquellas personas que se expresan libremente en esa lengua. Encontramos lamentable el totalitarismo reaccionario que está llevando a cabo la Generalidad de Cataluña, utilizando los instrumentos democráticos, como la enseñanza pública o los medios de comunicación, para envenenar la mente de la ciudadanía con la finalidad de construir su nación catalana. Posturas ya llevadas a cabo por gobiernos totalitarios como los de Hitler en los años 30, o los de Franco en los años 40.
Un vez más, el nacionalcatalanismo enseña sus armas de poder dictatorial y demuestra que su fascismo es el arma más mortífera.

1 comentario:

anònim dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.