miércoles, 18 de mayo de 2011

C’s vol espigons submergits a S’Abanell per evitar la pèrdua de sorra.

Atalaya: “Des de l’ajuntament proposarem a Costes un estudi sobre la viabilitat de posar espigons submergits davant el fracàs dels altres mètodes realitzats fins ara”.

Blanes, 18 maig de 2011. El candidat de Ciutadans (C’s), Sergio Atalaya, assegura que proposarà a Costes que realitzi a Blanes un estudi sobre la viabilitat d’ubicar espigons submergits per evitar més pèrdua de sorra a la platja de S’Abanell. En aquest sentit, Atalaya ha lamentat que els darrers anys l’ajuntament hagi estat posantparches al passeig i a la platja de S’Abanell sense buscar una solució definitiva”.

Segons el candidat de C’s, la pèrdua de sorra de S’Abanell ve originada pel port i la sobreexplotació del riu Tordera. “La Tordera no porta aigua gran part de l’any el que fa que no aporti sediments i, a més, el port ha reconfigurat la deriva litoral que configura la platja”. Malgrat això, Atalaya deixa clar que “des de C’s considerem necessari preservar el port de Blanes i no ens oposem a la seva ampliació ja que aquest ha donat vida al poble i feina a molts blanencs, a més, de ser un complement turístic indiscutible i un equipament econòmicament potencial per a altres usos”.

“Des de C’s som conscients que cal buscar una sortida urgent a la problemàtica que pateix la nostra platja. Per això, creiem que la millor mesura seria la de posar espigons submergits paral·lels a la platja per evitar així l’erosió continua. Un mètode aplicat en altres localitats espanyoles amb un gran èxit”. “Amb aquests espigons es dissiparia l’energia de les ones ja que aquestes trencarien abans i arribarien amb molta menys força a la platja, a més, aquesta paret submergida evitaria la pèrdua de sorra mar endins. Una alternativa efectiva i ecològica amb un nul impacte visual”, manifesta Atalaya.


Per aquest motiu, Atalaya assegura que “des de l’ajuntament proposarem a Costes la un estudi sobre la viabilitat de posar espigons submergits davant el fracàs dels altres mètodes realitzats fins ara. Des de C’s estem segurs que aquesta és la millor opció per preservar la nostre platja i tots els habitatges de la façana litoral”.


1 comentario:

Anónimo dijo...

Moisés Manzano

andreu, ayer no se si lo leiste, pero dije que en este caso el fin justificaba los medios, y lo hacia refiriendome a que, en los partidos afincados actualmente no hay cabida para hacer lo que yo pretendo, y el grupo de amigos que hemos usad ...o las siglas de c's, claro que podiamos haber echo un partido nuevo, pero eso vale dinero, el cual no tenemos, nosotros al contactar con esta formacion pusimos nuestras condiciones, y una era clara, concisa e inamovible. NO HARIAMOS CASO DE LAS DIRECTRICES DEL PARTIDO, ya que a nosotros sólo nos mobía nuestra ciudad, y que no aceptariamos imposiciones de arriba, y les dimos a elegir o aceptaban o no entrabamos. ACEPTARON. Y el día que me quieran imponer algo en contra de mi voluntad desde la central ME MARCHARE CON LA CABEZA BIEN ALTA, y yo en el tiempo que he estado en euia-icv, he visto pasar estas cosas que Blanes tenia una vision y opinion distinta y desde la central les han impuesto disciplina. Y eso para mí es inaceptable y enexcusable, con esa actitud deben de dejar la politica, porque si uno de nuestro partido lo hace mal...hay que ser valiente y decirlo, y no callar como putas.....o defender lo indefendible...