martes, 4 de noviembre de 2008

Comunicat de Premsa

Comunicat de premsa sobre els pressupostos municipals

L’Agrupació de Blanes de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C’s) vol fer arribar a l'Ajuntament de la localitat una sèrie de consideracions sobre els pressupostos municipals, recentment aprovats.

En primer lloc, volem fer recordar al consistori que, fa uns 20 dies, els hi vam presentar diverses propostes per a fer front a la crisi. Hem vist que, per desgràcia, no se'ns ha fet massa cas, i s'han ignorat mesures que creiem que podrien ajudar molt a tots els habitants del municipi.

En canvi, el consistori ha acordat una pujada general dels impostos, que si bé s'ha intentat que no sobrepassi el nivell de l'IPC, veiem en molts casos exagerada i injustificada.
S'incrementen els impostos de les escombraries, el de l'aigua, l'IBI (el qual, ara per ara, ja està a un nivell altíssim comparat amb altres municipis de l'Estat), i l'Impost sobre Activitats Econòmiques.
No obstant, la pujada que veiem més exagerada és la de l'impost dels casals municipals d'estiu, que patirà un increment d'entre el 11,7 i el 18,58%.

La única mesura presa per l'Ajuntament que des de C's trobem adequada és la que fa referència a la possibilitat d'ajornar el pagament dels impostos municipals. La possibilitat de pagar els impostos en deu mensualitats sense interessos creiem que és interessant, ja que pot beneficiar a la ciutadanía en el seu conjunt, permetent que les famílies que estàn patint la greu crisi financera actual puguin optar per una solució més flexible a l'hora de pagar. A més, l'Agrupació de Ciutadans de Blanes creu que aquesta, l'única, mesura positiva, és més una "cortina de fum" que no pas una altra cosa, ja que el que es vol en realitat és enmascarar, i fer passar desaparcebuda, la pujada d'impostos. Tot i que aquesta mesura pugui tenir certa eficàcia, creiem que aquesta és "la xocolata del lloro", ja que l'Ajuntament simplement pren una mesura per reduïr els efectes de la pujada d'impostos que ell mateix ha decidit, i que resulta a tots els efectes insuficient.

No hay comentarios: