jueves, 23 de octubre de 2008

NOTA DE PRENSA. Girona

Comunicat de premsa sobre el pressupost municipal

L’Agrupació de Girona de Ciutadans - Partido de la Ciudadanía (C’s), vol fer arribar a l’equip de govern del consistori gironí, el seu agraïment per dur a terme algunes de les propostes presentades per C’s, però a la vegada, manifestar el seu desaprovament per còm s’ha elaborat el pressupost, i la disconformitat en alguns punts.

C’s va presentar una sèrie de propostes per tal de fer front a la crisi i algunes d'elles han quedat reflectides en el pressupost, com ara la congelació de sous dels regidors i dels càrrecs polítics, la limitació del creixement dels funcionaris municipals i que només es cobreixin les vacants que siguin estrictament necessàries, o el control rigorós de la despesa pública evitant les inversions innecessàries de les quals pugui prescindir la ciutadania.

No obstant, hem observat la teatralitat que s’ha realitzat en l’elaboració del pressupost, que s’ha acabat convertint més en una “batalla” dels partits que conformen l’equip de govern que un exercici de treball global per a la realització d’uns bons pressupostos, que són l’eix central del futur de la nostra ciutat. Tanmateix, s’ha obviat la participació ciutadana i no s’ha escoltat alguns sectors dels ciutadans que reclamen algunes mesures i millores des de fa anys. Desde Ciutadans, creiem sincerament que la participació ciutadana ha de ser una eina bàsica per apropar l’ajuntament a la ciutadania, i això cobra més importància encara en el tema dels pressupostos, ja que és un tema en què els gironins ténen molt a dir.

Des de C’s hem vist amb bons ulls que s’hagi augmentat la inversió un 24%, però en canvi volem criticar que aquesta no es destina a ajudes socials per al conjunt de la ciutadania, sino a dur a terme un equipament com el Pavelló de la Devesa, innecessari a curt termini. En canvi, no es posa sobre la taula la necessitat d’escoles bressol en determinats barris de la ciutat ni la baixada de l’IBI per posar-lo a nivell de la resta de ciutats espanyoles.

Finalment, C’s ha manifestat que ara cal seguir un control rigorós de la despesa corrent i no gastar en partides que no estiguin pressupostades, ja que ens podríem trobar, tal i com ha passat aquest darrer any, que es superi el pressupost que es tenia previst.

Publicat:

Gironanoticies

No hay comentarios: