miércoles, 1 de octubre de 2008

Carta Oberta al Sr. Joan Puig


El passat diumenge, vostè va escriure una petita crònica al seu bloc de VilaWeb sobre la manifestació convocada per Ciutadans en contra de la immersió lingüística a les nostres escoles i a favor del bilingüisme.

En ella, manifesta obertament de fracàs la convocatòria i afirma, com ha fet altres vegades, que Ciutadans és un partit d'extrema dreta, tot i que mai a pogut demostrar res de l'ideari de Ciutadans, dels seus programes o d'algun acte que realitzi que sigui de l'àmbit del feixisme polític o ideològic.
Li haig d’aclarir un parell de coses. La manifestació del passat diumenge, la més multitudinària de l’historia defensant la llibertat d’escollir la llengua materna, no anava contra el català, ans el contrari. Era a favor del bilingüisme, del Català i del Castellà per igual. Així s’ha manifestat sempre i així ha estat sempre C’s. Des dels seus orígens. Sr. Puig, deixi d'enganyar!
Sabem que tenen por que la societat descobreixi la veritat, la realitat del nacionalisme català, del seu independentisme de pandereta. Per això ens silencien i ens censuren, per això només promulguen mentires sobre Ciutadans, moltes d'elles, fins i tot, calumnioses que arriben a la màxima ignorància d’una persona. Abans d’opinar, s’ha de saber de que es parla i abans de comentar, s’ha d’estar present i no deixar-se guiar per una fotografia realitzada quan només havia entrat la meitat de la manifestació a la Plaça Sant Jaume. Entenc, que desprès de censures en ràdios, en tots el medis escrits subvencionats per Catalunya, el silenci en les televisions catalanes, etc. no esperessin que de quatre gats inadaptats, com vostès solen dir, es convertissin en més de 7000 persones (recordar que en l’ofrena floral al màrtir i heroi Casanova en prou feines eren 200 persones). Quantes persones més haguessin anat si el règim no hagués censurat la publicitat radiofònica ni ens prohibís de sortir en mitjans públics i subvencionats?

Mai he entès, com el nacionalisme o independentisme català que vostè promulga i que s’autoanomena progressista i d’esquerres, està utilitzant els mateixos mètodes del franquisme. Durant la dictadura de l’il·luminat d’en Franco, va perseguir i censurar una de les nostres llengües, la catalana. I ara, vostès fan el mateix, perseguiu i censureu una de les nostres llengües, en aquest cas, la castellana o espanyola.

Per què tanta por a aplicar una inversió lingüística com la finlandesa? Cal recordar, que el sistema d’ensenyament finlandès, el que defensa Ciutadans, és considerat un dels millors del món.

Vostè creu que es pot utilitzar la llengua, un instrument de comunicació, per crear un imperi (Països Catalans)? Aquesta tècnica la va utilitzar règims dictatorials anteriors, on imposava una llengua sobre les altres per simbolitzar la grandesa de la pàtria i manipulava l’historia per finalitats nacionalistes.

Que volen guanyar manipulant a la societat amb enganys com el del 1714?

Per què sempre, defineix tot allò que està fora del règim catalanista com a feixista?

Som en una democràcia de lliure pensament de ple segle XXI, o em tornat als anys 40 on l’única ideologia possible i manifestada havia de ser una de sola; la establerta pel règim i s’havia de perseguir i censurar tot allò que anés contra “los principios del movimiento”.

Sr. Puig, li encoratjo a deixar de mirar el passat i comenci a mirar el present i la realitat social de Catalunya, la Catalunya real. Li encoratjo a que repassi l’ideari del meu partit i els seus diferents programes electorals i m’indiqui quins punts defineixen C’s com a una partit ideològicament feixista. Això sí, potser abans haurà de mirar la definició de feixisme, repassar l’historia i establir relació amb diferents àmbits de la societat catalana, ja que pel que sembla no porta gaire clar ni al segle que som ni a la societat on vivim i, molt menys, que és el feixisme ideològic.

Cordialment,
Fran Hervías Chirosa

No hay comentarios: