miércoles, 10 de junio de 2009

Ciutadans s'implantarà a Lloret

Ciutadans s'implantarà a Lloret

Una trentena de veïns de Lloret de Mar han demanat a Ciutadans, el partit d'Albert Rivera, que creï una agrupació local a la vila. El president constata així el creixement de la seva formació fora de l’àmbit barceloní i anuncia la creació d'un grup local en el termini d'uns tres mesos. Albert Rivera es mostra "encantat" que Ciutadans es vagi estenent pel territori de cara a les properes convocatòries electorals, que són les autonòmiques de l’any que ve i les municipals del 2011.

Així ho va exposar en una visita la setmana passada a Lloret, on va criticar la política lingüística de la Generalitat. Rivera qualifica de "surrealista" que s’apliquin sancions a comerciants perquè no respecten la retolació en català.

El president de Ciutadans diu que és una "barbaritat" que ara que hi ha crisi se sancionin botiguers per només tenir la carta en castellà, tal i com li ha passat a un lloretenc, que li ha fet arribar el seu cas a Albert Rivera. El president del partit creu que la Generalitat s’equivoca del tot i que no ha de posar traves als comerciants que volen tirar endavant el seu negoci.

Més enllà d’aquesta crítica, Ciutadans ha enviat una instància a l’ajuntament de Lloret i Blanes on demana que s’adreci a la ciutadania de forma bilingüe. És a dir, que enviï tota la documentació administrativa i publicitària en català i en castellà, els dos idiomes oficials de Catalunya.

Ciutadans critica que, pel fet de no enviar la documentació en les dues llengües, "s’arracona els castellanoparlants". La instància, per ara, no ha obtingut resposta per part de cap dels 2 ajuntaments. Nosaltres, des de la ràdio, ens hem posat en contacte amb el de Lloret, que ha dit que estudiarà la petició.

Cal afegir, però, que el partit ha enviat instàncies similars a altres consistoris, com el de Barcelona o el de Girona, i la resposta és sempre la mateixa: neguen la demanda en argumentar que el català és la llengua vehicular de l’administració. Diuen també que si un veí vol rebre la documentació en castellà, ho ha de demanar a través d’una instància.


Noticia recogida en:

http://www.novaradiolloret.org/noticia_detall.asp?id=2528


Audio entrevsita a Albert Rivera y a Fran Hervías http://www.novaradiolloret.org/emisions.asp?dia=2 (se puede descargar y editarlo)



Noticia relacionada:


CIUTADANS DEMANA IGUALTAT PELS CASTELLANOPARLANTS.

http://www.gironanoticies.com/noticies/noticia.php?id=14921

http://www.lloretinfo.com/ciutadans-demana-igualtat-pels-castellanoparlants/

http://www.radiopalafolls.cat/2009/05/29/ciudatans-demana-als-ajuntaments-de-blanes-i-lloret-que-no-soblidin-del-castella/


CIUTADANS CRITICA IMPOSICIONS DE LA GENERALITAT A IMMIGRANTS.

http://www.gironanoticies.com/noticies/noticia.php?id=14995


No hay comentarios: