miércoles, 23 de enero de 2008

Joan Puig (ERC) deixa l´ajuntament, però abans donarà suport als pressupostos

El portaveu d'ERC a Blanes, i diputat al Congrés pels republicans, Joan Puig, deixarà de ser regidor blanenc el proper dilluns.
Aquest dijous al matí ha entrat la seva renúncia al registre de l'Ajuntament i dilluns es farà efectiva durant el ple. Abans, Puig, que es va quedar a l'oposició malgrat haver donat suport a la investidura de Josep Trias (CiU), donarà suport als pressupostos municipals pel 2008 que presentarà l'equip de govern en el mateix plenari. El relleu de Joan Puig l'agafarà la número dos dels republicans a Blanes, Conxita Boldú. El canvi, que ja estava previst feia mesos, és conseqüència dels mals resultats aconseguits per ERC en les darreres eleccions municipals. Joan Puig s'acomiada de l'Ajuntament de Blanes, del qual ha estat regidor durant els darrers dotze anys i mig. 'Han estat uns anys intensos i la valoració global és positiva', ha comentat Puig. L'encara regidor nega que aquesta decisió tingui res a veure amb la seva feina com a diputat a Madrid, si bé aquests dies sí se centrarà en la campanya electoral. Puig és el número dos d'ERC per Girona al Congrés. Del seu pas per la política municipal, el portaveu republicà lamenta que sempre se l'hagi associat al conflicte, ja que considera que la seva actitud sempre ha estat coherent. D'entre els 'errors' comesos, Joan Puig destaca el pacte de govern que va signar el mandat passat amb el PSC i ICV-EUiA. 'Va ser un mandat perdut', ha sentenciat. Puig també ha valorat els darrers quatre anys de feina al Congrés dels Diputats. 'He après molt', ha comentat. Ara es torna a presentar, a contracor, com a número dos per Girona, ja que com ha manifestat en diverses ocasions li hagués agradat encapçalar la llista. Si ERC no aconseguís el segon diputat, 'continuaré a disposició del partit', conclou. L'últim que farà Joan Puig com a regidor és aprovar els pressupostos que presentarà l'equip de govern (CiU, PP i PDB). Segons ha avançat el regidor republicà, es tracta d'un pressupost de 89 milions d'euros, amb 25 milions d'euros d'inversió i que 'arrossega' un dèficit de 3 milions d'euros 'del darrer pressupost aprovat pel PSC'. El debat de pressupostos serà el pròxim dilluns abans de la renúncia de Puig.

Ciutadans de Blanes, vol manifestar que la dimissió de Joan Puig és una mostra de la situació insostenible que es viu al consistori blanenc i la manca d'il·lusió i confiança que té la societat envers a l'actual equip de govern.
La manca de transparència, els conflictes interns al PDB i entre els mateixos socis de govern (CiU, PP i PDB), creen una crispació alarmant i, en conseqüència, una mala gestió de l'ajuntament i una falta de resposta als problemes reals de tota la població blanenca. Està clar que les ansies de govern no poden dur a bon port.
És l'hora de començar a actuar i donar solucions amb polñítiques socials, deiar-se de les identitats nacionals i tornar la il·lusió que els blanencs es mereixen.
Ciutadans - Partido de la Cudadanía de Blanes, continuarà treballant en grup i en equip per ajudar a dur a terme els compromisos que com a ciutadans volem i reclamar i denunciar totes aquelles actuacions que creiem inoportunes, innecessàries i que no solucionen els problemes que tenim.

No hay comentarios: