viernes, 30 de julio de 2010

Més vigilància al litoral

C’s demana més Guàrdia Civil al litoral de Girona

  • Per controlar eficientment la pesca i les activitats recreatives que si realitzen.
La formació política de Ciutadans (C’s) a Girona demanarà al Ministeri de l’Interior la presència de més Guàrdia Civil al litoral gironí. Segons C’s, s’està observant “una sobrecàrrega d’embarcacions i d’activitats recreatives i subaquàtiques en indrets d’alt valor ambiental, el que està originant el seu deteriorament i el risc que desapareixin espècies protegides tal i com alerten estudis científics del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC)".

C’s demanarà al Ministeri de l’Interior que augmenti el número de membres de la Guàrdia Civil al litoral gironí per tal de "controlar i preservar el patrimoni natural". A més, C’s denuncia que "a Girona només hi ha dos únics inspectors pesquers", en aquest sentit, demanarà que si s’augmenta el nombre de guàrdies civils, aquests "puguin realitzar tasques d’inspectors pesquers tal i com ja han iniciat recentment membres d’aquest cos en zones del Cap de Creus."

C’s assegura que "el control sobre la pesca i les activitats recreatives al litoral gironí és "gairebé nul·la, ja que no hi han unitats suficients de la Guàrdia Civil per controlar eficientment les activitats que es realitzen al llarg de la costa gironina."

Finalment, C’s assegura que a la propera legislatura demanarà la creació de nous Parcs Naturals i Reserves marines per preservar aquells indrets d’alt valor ambiental.

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Es vergonzoso que con la costa que alberga Girona exista tan poca presencia policial (en este caso cometido de la Guardia Civil)para velar por la seguridad de la misma (control de embarcaciones, pesca, acampadas, etc..)
Es vergonzoso que la Guardia Civil después de dejar de realizar las competencias de seguridad ciudadana y tráfico en Girona pueda justificar (Subdelegación del Gobierno) dificultades de plantilla para ejercer sus cometidos de vigilancia de costas y Policía de Seguridad en mar territorial.
Es vergonzos que tras el despliegue de los Mossos, la Guardia Civil no haya adecuado sus unidades territoriales (Puestos) para cubrir efizcamente con "patrullas móviles fiscales" toda la costa en coordinación con sus patrulleras marítimas.

Por todo esto, es lógico que este partido realice dicha petición.

Anónimo dijo...

En Tarragona aun puedes ver alguna "patrulla fiscal" (como les llaman)de la Guardia Civil por la zona litoral de Cambrils o Calafell, l'Ametlla de Mar incluso de noche controlando embarcaciones desde los puertos deportivos... Pero parace que de Girona se han olvidado y lo único que les importa son las fronteras porque es muy difícil ver una patrulla de la Guardia Civil por Palamós, L'Escala, Lloret de Mar... Cuando tienen como competencia exclusiva la vigilancia del litoral.

KYMI dijo...

Yo creo que antes de escribir algo hay que informarse un poco sobre lo que se esta comentando, yo soy de L`Escala y desde hace ya muchos años existe un destacamento de la guardia civil con una patrullera y creo que estan haciendo su trabajo lo mejor posible,
y creo que si no hay mas presencia de la guardia civel es por culpa de los señores de la generalitat, que en primer lugar estan en contra de la beremerita, a estos son los que tendria que pedir explicaciones.