sábado, 6 de febrero de 2010

C’s demana espigons submergits a S’Abanell.

C’s demana espigons submergits a S’Abanell.

  • Amb l’ampliació del Port i la sobreexplotació de La Tordera cada vegada hi haurà menys sorra.

L’Agrupació de Blanes de Ciutadans (C’s) manifesta novament la seva preocupació per la pèrdua de sorra que pateix Blanes a cada temporal i demana mesures urgents i eficaces. En aquest sentit, des de C’s demanem a l’ajuntament que deixi de posar “parches” al passeig de S’Abanell. “Per molta sorra que hi posin i per molt que facin murs de contenció, amb temporals posteriors tot quedarà menjat pel mar”.

Per C’s, la pèrdua de sorra de S’Abanell ve originada pel port i la sobreexplotació del riu Tordera. “La Tordera no porta aigua gran part de l’any el que fa que no aporti sediments i, a més, el port ha reconfigurat la deriva litoral que configura la platja”. Malgrat tot, des de C’s considerem necessari preservar el port de Blanes i no ens oposem a la seva ampliació ja que considerem que aquest “ha donat vida al poble i feina a molts blanencs, a més, de ser un complement turístic indiscutible i un equipament econòmicament potenciable per a altres usos”.

Tot i això, som conscients que cal buscar una sortida urgent a la problemàtica que pateix la nostra platja. Per això, creiem que la millor mesura seria la de posar espigons submergits paral·lels a la platja per evitar així l’erosió continua. Un mètode aplicat en altres localitats espanyoles amb un gran èxit. “Amb aquests espigons, a part de ser una alternativa efectiva i ecològica amb un nul impacte visual, es dissiparia l’energia de les ones ja que aquestes trencarien abans i arribarien amb molta menys força a la platja, a més, aquesta paret submergida evitaria la pèrdua de sorra mar endins”.

Per aquest motiu, demanem a l’ajuntament de Blanes que busqui el màxim consens entre tota la ciutadania i demani al Ministeri de Medi Ambient la viabilitat de posar espigons submergits davant el fracàs dels altres mètodes realitzats fins ara. “Des de C’s estem segurs que aquesta és la millor opció per preservar la nostre platja i tots els habitatges de la façana litoral”.

No hay comentarios: