jueves, 29 de enero de 2009

Davant la crisi: ambaixades!

Diari de Girona
FRAN HERVÍAS CHIROSA.
Portaveu i Secretari d´Acció Política de Ciutadans a Girona.
Mig milió de persones a l´atur a Catalunya, habitatge inaccessible, pujades d´impostos, sanitat ­tercermundista, educació decadent, infraestructures desfasades. Aquests són alguns exemples de la situació que viu avui Catalunya, una situació agreujada per la pitjor crisi que es recorda.
Però no tothom pateix la crisi per igual. Mentre els catalans i resta d´espanyols, fem números per arribar a fi de mes, d´altres van llençant els nostres diners en «xiringuitos». Les ambaixades de la vicepresidència de la Generalitat en mans d´ERC, i amb el vistiplau del PSC i ICV, va destinar l´any passat 25 milions d´euros a obrir aquestes ambaixades tot i no tenir competències en assumptes exteriors ni en comerç internacional. Per tant, quina funció fan? Saber que el germà del Sr. Carod Rovira és «l´ambaixador de París» cobrant un sou de gairebé 90.000 euros l´any, un podria sospitar que la seva funció és donar feina a familiars i amics. Quants barracons es podrien treure amb aquesta milionada destinada en ambaixades? Quants llocs de treball representaria per a la gent que està a l´atur i quantes ajudes en polítiques socials? I en infraestructures? Per fer-nos una idea, amb els 157 milions d´euros que destina la Generalitat en política lingüística, tots els alumnes de Primària tindrien un ordinador, i amb els 25 milions d´euros de les ambaixades, 400.000 catalans tindrien ulleres.
Avui dia, podríem dir que nacionalisme és crisi. Com podem permetre que destinin els nostres diners en la construcció nacional i no pas en polítiques socials? Com podem estar callats mentre llencen els nostres diners en sous i oficines que no serveixen per a res? Prou manipulació i prou enganys, més política social i menys nació.

No hay comentarios: