lunes, 12 de enero de 2009

Ciutadans considera “totalment discriminatori” la mesura a la plaça Catalunya.


L’Agrupació de Girona de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s), veu “totalment discriminatori”, que l'Ajuntament hagi decidit que no s'ha de retirar amb la grua els cotxes dels ciutadans estrangers que aparquin en zona de càrrega i descàrrega a la plaça Catalunya. I considera que hi ha “solucions molt millors, que respectarien la igualtat de tracte que l'Ajuntament ha de tenir respecte als ciutadans i visitants de la nostra ciutat”.

Per Ciutadans, la justificació emprada per l'Ajuntament per a l'aplicació d'aquesta mesura basant-se en que “la senyalització a la zona de càrrega i descàrrega pot ser confosa per les persones que no parlin el català”, no pot justificar que una infracció sigui castigada de forma diferent segons la procedència de qui la comet. A més, si la justificació proposada és la del desconeixement de la llengua catalana, Ciutadans es pregunta “¿per què s'exclou de l'aplicació d'aquesta discriminació positiva als visitants de Girona que provinguin de la resta d'Espanya? No només això: ¿Té l'Ajuntament algun mitjà per a assabentar-se de si un cotxe mal estacionat, amb matrícula estatal, ha estat llogat per un estranger, per a visitar la ciutat? ¿O aquest “tracte amable” només beneficiarà a qui porti el seu propi vehicle?”. En quan a la validesa de l'argument de desconeixement del català, Ciutadans vol fer arribar a l'Ajuntament “la seva preocupació” ja que “torna a caure en l'error, tan sistemàticament repetit, d'ignorar a la població castellanoparlant” de la nostra pròpia ciutat.
Ciutadans creu que “l'Ajuntament ha de buscar altres mesures per a solucionar aquest problema, de forma que es doni un tracte igual a tots els ciutadans, ja siguin nacionals o estrangers”.
Per això, l’Agrupació de Girona de Ciutadans demanarà a l’ajuntament que “es retiri de forma immediata la mesura” i que s'opti per altres vies per tal de solucionar el problema, que passarien per “canviar la senyalització actual per una de més entenedora, fent servir senyalització internacionalment acceptada”. A la vegada, demanarà que “s'editi un tríptic informatiu”, per a repartir-lo tant en l'Oficina de Turisme com en els diferents hotels de Girona, adreçat als visitants de la ciutat en general (no només estrangers), informant-los sobre les diferents zones d'aparcament que poden trobar a la ciutat i les restriccions que hi ha a cadascuna d'elles, així com sobre els diferents pàrkings de pagament als que poden acudir.
-
Publicat:
Girona Notícies
-

No hay comentarios: