domingo, 6 de abril de 2008

¿QUE ES EL RACISMO CULTURAL?

Quiero rescatar un artículo publicado por un servidor en el Diari de Girona y un video de Antonio Robles donde intenta explicar que es el Racismo Cultural. Y un segundo Video donde Albert Rivera pregunta al President de la Generalitat sobre la elección lingüística en la enseñanza pre-escolar.


Antonio Robles, secretari general de Ciutadans i diputat al Parlament de Catalunya, el passat mes d’octubre, en motiu de la Fira de Frankfurt i de la Llei de Corporació Catalana de Medis Audiovisuals, va realitzar una memorable intervenció en el Parlament sobre la discriminació lingüística a Catalunya.
Aquesta llei, estableix el català com a única llengua institucional dels medis públics, descriminant en nom del nacionalisme, la llengua castellana i, en conseqüència, a molts ciutadans de Catalunya. La construcció d’un monolingüisme institucional nacionalista ja està tenint les seves primeres víctimes, i no parlo només de Peris Rossi o dels escriptors catalans apartats de la Fira de Frankfurt per cometre l’error d’escriure en espanyol, sinó també dels milers de nens que se’ls intenta prohibir la comunicació en castellà en horari escolar, tot un atemptat contra la igualtat, la comunicació i la llibertat d’expressió.
Em quedo perplex en apreciar com el nacionalisme català sempre ha exigit el pluralisme a Espanya i ara són ells, novament, els que no ho respecten. Però més perplex em quedo en escoltar la diputada Carme Vidal (CiU) i el diputat Josep Huguet (ERC) dient que “de cultura catalana només n’hi ha una i la llengua de la cultura catalana escrita és el català”, unes paraules que em van fer recordar la dictadura nacionalista de Franco on deia que “la cultura espanyola és només l’expressada en castellà i aquest era l’únic idioma oficial”. Una similitud d’idees bastant sospitosa, o no?. Ara resulta, que en nom de la llengua pròpia s’exclouen els drets lingüístics i laborals de milions de catalans.
En paraules del diputat de Ciutadans “el ranci racisme biològic com a forma d’exclusió, ara s’ha civilitzat i emmascarat en subtils formes de racisme cultural; menys brutals, però no menys eficaces” així doncs, “més de la meitat de Catalunya ha quedat exclosa de la seva pròpia cultura en nom del nacionalisme i excloure als autors en castellà és exclusió cultural, una de les múltiples maneres suavitzades de racisme cultural”.

Fran Hervías Chirosa
Secretari d’Acció Política de Ciutadans a Girona


ANTONIO ROBLES EXPLICA EL RACISMO CULTURAL



ALBERT RIVERA PREGUNTA AL PRESIDENT DE LA GENERALITAT SOBRE LA ELECCIÓN LINGÜÍSTICA

No hay comentarios: