miércoles, 6 de mayo de 2009

Ciutadans demana accions urgents per preservar Pinya de Rosa

.
La formació política de Ciutadans – Partido de la Ciudadanía (C’s) ha anunciat que exigirà al Departament de Medi Ambient el desenvolupament de l’Òrgan Rector i del Pla d'Usos, Gestió i Protecció de Pinya de Rosa i que recorri la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que declarava nul·la la inclusió de Santa Cristina dins el PEIN.
Ciutadans, denúncia que el paratge de Pinya de Rosa està patint un espoli natural degut a la neteja incontrolada i agressiva que s’està fent en aquella zona, la formació no nacionalista indica que s’està destrossant el bosc i que l’instal·lació de la tanca incompleix els criteris de protecció de l’espai i a més no deixar passar la fauna. Segons Ciutadans, la poca fauna que hi havia està marxant de la zona i la cobertura vegetal està patint destrosses que trigarà anys en recuperar-se.
.
Un Pla d’Usos impulsat per C’s
.
C’s, recorda que la comissió de Medi ambient i Habitatge del Parlament autonòmic va aprovar la proposta de resolució que ells varen presentar en la qual s'instava a la creació d'un òrgan rector i un pla d'ús, gestió i protecció per Pinya de Rosa. En aquest sentit, Ciutadans considera que si no haguessin presentat ells aquesta proposta de resolució, encara la ciutadania estaria esperant alguna acció política ferma per impulsar l’Òrgan Rector del paratge.
.
Santa Cristina dins el PEIN.
.
Tanmateix, Ciutadans considera que el paratge de Santa Cristina de Lloret hauria d’estar inclòs dins el PEIN de Pinya de Rosa per a realitzar una millor gestió natural i d’aquesta forma preservar d’una vegada per totes un dels pocs reductes verds que queden a la zona i deixar lluny el fantasma de l’especulació urbanística.
.
No obstant, Ciutadans aposta per arribar a un consens amb l’Obreria de Santa Cristina ja que per Ciutadans és totalment compatible incloure el paratge dins el PEIN de Pinya de Rosa i deixar que l’Obreria continuï gestionant la zona ja que ha demostrat durant tots aquests darrers anys la seva capacitat de gestionar i preservar l’indret.

No hay comentarios: