viernes, 19 de diciembre de 2008

Nota Prensa. Ponència de C's a Sport Meeting Point Girona 2008


El passat divendres, l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals va celebrar el 1r Sport Meeting Point celebrat a Girona sota el títol Les Institucions i el model esportiu. En aquestes jornades, es tractava la valoració del model esportiu, les actuacions que es realitzen i quines són les propostes de millora o canvi, per part de les institucions, entitats i representacions polítiques.

En aquest últim punt, va intervenir diferents representacions polítiques. David Liern, coordinador de la Federació de Girona, va ser l’encarregat de donar veu a Ciutadans. En la seva ponència, va remarcar que “l’esport base i l’esport d’èlit han d’estar ben relacionades, i s’ha d’intervenir més en l’esport base”. Per això, Liern va remarcar que el model esportiu de Ciutadans va necessàriament lligat a l'àmbit municipal, ja que “és l'àmbit més pròxim al ciutadà, i per tant el que pot oferir-li solucions més properes, i en la majoria de casos, més adequades a les seves necessitats”. Per fer-ho realitat, va establir que caldria “millorar els equipaments, fent-los més moderns, més competitius i més accessibles. I el que és més important, aquestes instal·lacions no han de servir per fer negoci i, per tant, els preus han de ser assequibles per a tota la ciutadania”.

Un altre tema que va tractar, va ser el de mobilitat, “l’esportista ha de tenir facilitats per arribar als seus equipaments i actualment només ho pot fer per mitjans propis deguts a l’eficiència del transport públic”. Per Liern, l’esport no s’hauria de centrar en aquells més comuns, sinó també en aquells més minoritaris, “l’esport ha de ser un dret no un simple caprici d’uns quants”.

Liern, va parlar també del paper que té l’esport dins l’educació. En aquest sentit, va remarcar que “per Ciutadans, practicar esport en l'etapa escolar s'ha d'entendre com una activitat més que ajuda a la formació dels alumnes. Al tractar-se d'una activitat pedagògica, tothom ha de tenir cabuda, i s'han de deixar de banda plantejaments elitistes”, fent referència també al paper que juga dins la salut, la disciplina o l’esforç.

Liern, va criticar l’utilització de l’esport com a instrument polític. En aquest sentit, va remarcar que Ciutadans “critica i desaprova aquesta pràctica, sigui quina sigui la reivindicació política que amb això es persegueixi, i hi està totalment en contra”. Per Liern, “l'esport ha de servir com a una eina de desenvolupament personal, de difusió de valors socials positius, i d'integració real d'una societat cada cop més plural”. Va finalitzar la seva ponència convidant a tots els partits polítics ha crear un àmbit idoni per a que es desenvolupin les activitats esportives, i ha “aprovar polítiques a favor de l'esport, que en el fons repercutiran favorablement sobre tota la ciutadania”.

Finalment, va demanar que els diners utilitzats per a fer de “l’esport una eina més de la construcció nacional de Catalunya per part del Tripartit en beneplàcit de CiU” siguin destinats a incentivar l’esport i a millorar els equipaments esportius, i que situacions com les protagonitzades pel sr. Jordi Eduardo no es repeteixin.

No hay comentarios: